KENOSAN LACTIC CID LINES DEZYNFEKCJA POW, NOŻY 20L
Opis
Keno™san Lactic jest środkiem dezynfekcyjnym do zastosowania pośredniego w przemyśle spożywczym. Służy do dezynfekcji podłóg, ścian i urządzeń we wszystkich gałęziach przemysłu spożywczego, a także w kuchniach przemysłowych i gastronomii.
Keno™san Lactic jest stworzony i zaakceptowany jako alternatywna metoda dezynfekcji noży produkcyjnych, w szczególności na linii uboju i rozbioru w trakcie produkcji. Wykazuje działanie bójcze w stosunku do: Campylobacter jejuni, E.coli O157:H7, Salmonella typhimurium, Listeria monocytogenes, Pseudomonas aeruginosa, Staphylococcus aureus, Escherichia coli, Enterococcus hirae. Nie wymaga spłukiwania.
Właściwości:
Keno™san Lactic zawiera kwas mlekowy (nr CAS 79-33-4) jako substancję czynną (24g/100g). Produkt wyłącznie do użytku profesjonalnego.
Sposób użycia:
Dozowanie, wymagany czas kontaktu:
- przemysł spożywczy: dezynfekcja powierzchni 10% roztwór (w celu przygotowania 10% roztworu należy do 900 cm3 wody dodać 100 cm3 Keno™san Lactic) w ciągu 2 minut lub 1% (w celu przygotowania 1% roztworu należy do 990 cm3 wody dodać 10 cm3 Keno™san Lactic), czas kontaktu 15 minut (działanie bakteriobójcze). Przed zastosowaniem produktu należy dokładnie umyć powierzchnie.
Sposób użycia: rozpylić pod niskim ciśnieniem; lub dezynfekcja powierzchni 1,5% roztworem (działanie drożdżakobójcze) (w celu przygotowania 1,5% roztworu należy do 985 cm3 wody dodać 15 cm3 Keno™san Lactic), czas kontaktu 15 minut. Przed zastosowaniem produktu należy dokładnie umyć powierzchnie. Sposób użycia: rozpylić pod niskim ciśnieniem.
- kuchnie przemysłowe, stołówki: dezynfekcja powierzchni 10% roztwór (w celu przygotowania 10% roztworu należy do 900 cm3 wody dodać 100 cm3 Keno™san Lactic) w ciągu 2 minut 1% (w celu przygotowania 1% roztworu należy do 990 cm3 wody dodać 10 cm3 Keno™san Lactic), czas kontaktu 15 minut (działanie bakteriobójcze). Przed zastosowaniem produktu należy dokładnie umyć powierzchnie.
Sposób użycia: rozpylić pod niskim ciśnieniem; lub dezynfekcja powierzchni 1,5% roztwór (działanie drożdżakobójcze) (w celu przygotowania 1,5% roztworu należy do 985 cm3 wody dodać 15 cm3 Keno™san Lactic), czas kontaktu 15 minut. Przed zastosowaniem produktu należy dokładnie umyć powierzchnie. Sposób użycia: rozpylić pod niskim ciśnieniem.
- dezynfekcja noży oraz innych małych sprzętów stosowane w pośredniej aplikacji w przemyśle spożywczym: płukanie
wstępne, zanurzenie ostrza noża lub rozpylenie pod niskim ciśnieniem 8% roztworu (w celu przygotowania 8% roztworu należy do 920 cm3 wody dodać 80 cm3 Keno™san Lactic), czas kontaktu 2 minuty lub 15% roztwór (w celu przygotowania 15% roztworu należy do 850 cm3 wody dodać 150 cm3 Keno™san Lactic) czas kontaktu 30 sekund.
Roztwór Keno™san Lactic należy wymieniać z częstotliwością określoną w procesie walidacji. Spłukiwanie nie jest wymagane.
Działanie drożdżakobójcze: zanurzyć w 10% roztworze (w celu przygotowania 10% roztworu należy do 900 cm3 wody dodać 100 cm3 Keno™san Lactic) w ciągu 2 minut.
OPAKOWANIE 20L